El govern espanyol imposarà sancions de fins a 100 euros a qui no porti mascareta després de la fase 3

Les mascaretes continuaran sent obligatòries a l’espai públic fins i tot un cop s’aixequi l’estat d’alarma el 21 de juny. El govern espanyol ha avançat que aquesta és una de les mesures que inclourà el decret llei que vol aprovar aquest proper dimarts.

Fernando Simón ha afirmat que la intenció és que l’obligatorietat es mantingui en les mateixes condicions i excepcions que hi ha ara. És a dir, s’haurà de dur mascareta al transport públic, al carrer i en qualsevol espai tancat o obert d’ús públic quan no es pugui mantenir una distància de seguretat de dos metres. També serà obligatòria per a les persones que viatgin en avió, tren o autobús.

Els menors de sis anys no estaran obligats a dur la mascareta i tampoc no serà obligatòria per a aquelles persones que tinguin alguna malaltia o dificultat respiratòria que pugui agreujar-se per dur-la, ni per a les que tinguin una situació de discapacitat i no disposin d’autonomia per treure-se-la.

L’esborrany d’aquest decret preveu sancions de fins a 100 euros per a les persones que no compleixin la normativa.

El plantejament de Sánchez doncs, s’allargarà fins que es doni per acabada la pandèmia de la COVID-19 i es trobi una vacuna