Diversos equips olotins tornen als entrenaments als equipaments esportius de la ciutat

Durant la fase 1 del desconfinament, l’estadi d’Atletisme d’Olot va ser el primer a obrir les seves portes després de més de dos mesos de tancament. Amb l’inici de la fase 2 els olotins i olotines ja poden tornar a ocupar els equipaments esportius municipals.

Entre les mesures de seguretat hi pot accedir qualsevol equip o grup de persones sempre que no se superi el 30% de l’aforament total. Alguns equips de la ciutat ja han començat a fer la primera presa de contacte.

Quel Roca, president Club Vòlei Olot: Es va informar als clubs que amb unes mesures determinades i un horari determinat podrien reprendre, sempre a voluntat del club, els entrenaments.

El Club Patinatge Artístic Olot, el Club Vòlei Olot, el Club Hoquei Olot, el Club Tennis Taula Olot i el Club Gimnàstic Osona de gimnàstica artística són alguns dels equips que han tornat als pavellons.

Però esports d’equip, com ara el bàsquet o el vòlei, són un dels grups amb més dificultats a l’hora de jugar.

Quel Roca, president Club Vòlei Olot: Controlem l’entrada, s’han de rentar les mans, han de canviar-se les sabates quan entren a la pista, han d’entrar amb mascareta tot i que per entrenar no cal. I qualsevol material que utilitzein no pot ser compartit. En el cas que estem veient ara que és vòlei ha de ser una pilota per jugador, no es pot compartir aquesta pilota. Quan s’acaba l’entrenament els jugadors desinfecten la pilota.

Cada jugador o jugadora ha de disposar d’almenys 5 metres quadrats. Durant els entrenaments, els equips es divideixen en grups i tenen un entrenador per cadascun.

Quel Roca, president Club Vòlei Olot: És bàsic que sapiguem sempre el nom dels jugadors que treballen en el mateix grup. En cas hipotètic que hi hagués un possible contagi podríem saber quin grup en concret ha pogut afectar.