La Garrotxa viu el primer cap de setmana d’àpats a l’interior de bars i restaurants amb poques reserves

Aquest, ha estat el primer cap de setmana que molts establiments de restauració de la comarca ja han pogut obrir l’interior dels seus locals. Segons la normativa, només és permès el 40% de l’aforament i sota condicions similars a les imposades durant la fase 1 per les terrasses.

A la Carretera de Santa Pau, l’Hostal dels Ossos no ha estat fins aquesta setmana, amb l’inici de la fase 2, que ha pogut obrir l’interior de l’establiment en pertànyer a Batet de la Serra.

Montse Masdeu, Hostal dels Ossos: Ens anem ficant de mica en mica dins la piscina. Primer un peu, després la cama…però encara no acabem d’estar a dins. Anem de mica en mica.

Com a mesures de seguretat, el restaurant ha establert tres zones de pas ben diferenciades, una per accedir a la terrassa, a l’interior i una altra per a la recollida de menjar per emportar. Les taules a l’interior de l’establiment estan ben separades les unes de les altres, una imatge que dista del que estàvem acostumats abans de la crisi sanitària en molts restaurants. Les cartes són de plàstic i també hi ha l’opció d’accedir-hi a través d’un codi QR.

Montse Masdeu, Hostal dels Ossos: “És una mica complicat. Moltes vegades tens la sensació que és com si comencessis de 0. És aquella sensació de dir a veure la gent com vindrà, com no vindrà…la gent està una mica espantada.

 Des de l’establiment asseguren que tot i que durant la setmana el volum de reserves és baix, aquest primer cap de setmana han notat una mica més de moviment.

Montse Masdeu, Hostal dels Ossos: Entre setmana és més fluix. El cap de setmana sembla que hi ha més moviment…

Tot plegat, des dels restaurants no perden l’esperança d’estar amb els fogons a ple rendiment i la totalitat del personal d’aquí poc temps.