La Vall d’en Bas aprova una ordenança per afavorir l’autoconsum energètic amb plaques fotovoltaiques

Malgrat que el coronavirus ha ocupat bona part dels esforços de tothom els darrers mesos, la societat encara s’enfronta a altres reptes per resoldre. Un d’ells és el canvi climàtic, i s’espera que les energies renovables tinguin un paper important per mitigar els seus efectes. Per aquest motiu, l’Ajuntament de la Vall d’en Bas va aprovar en el darrer ple municipal una ordenança per afavorir les instal·lacions d’autoconsum amb energia procedent de fonts netes.

Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas: “Aquest salt que hem fet amb l’aprovació de les bases reguladores no és una altra cosa que afavorir les energies renovables, sobretot la fotovoltaica, de manera que s’arribi a l’autoconsum total.”

L’ordenança municipal, que s’aplicarà a tot el terme, es centra sobretot amb l’energia fotovoltaica i permetrà bonificacions en l’IBI de fins el 50% o en l’Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres. De totes maneres, també caldrà que les instal·lacions d’autoconsum s’integrin paisatgísticament perquè puguin ser executades.