Les pluges dels últims dies han deixat més de 100 l/m2 a diversos municipis garrotxins

Les precipitacions dels darrers dies han superat els 100 litres per metre quadrat a diversos punts de la Garrotxa. Aquest matí, el cabal Fluvià al seu pas per Olot superava el mig metre respecte a l’habitual, portant 4,9 metres cúbics per segon. Aquest tipus de precipitacions són històricament habituals, tot i no ha estat habitual que es repetissin els darrers anys.

Jordi Zapata, observador meteorològic: Estaríem dins d’un quadre que es repetia molt als anys 60-70. Després tot això s’ha anat capgirant i ara estem tenint situacions de contrast brutal. L’any passat vam recollir uns 670 litre en conjunt de l’any. Aquest any al final de maig ja arribem als 700.

Aquesta setmana se segueix preveient pluja a les tardes.

Jordi Zapata, observador meteorològic:  Estem parlant de precipitacions cada tarda. Dimecres seria un dels dies amb més precipitació. Ens anirem allargant i així, hem vist les prediccions que donen pel mes de juny, ens donen un mes més aviat fresquet i amb precipitacions.

Entre els litres per metre quadrat d’aquest cap de setmana i fins a aquest matí, destaquen els 56 caiguts a la Vall de Bianya, o els 54 a Sant Privat d’en Bas.

Des de principis de juny, només a Olot han caigut 154 litres per metre quadrat. El segon municipi amb més precipitació ha estat novament la Vall de Bianya amb 145 litres per metre quadrat.

x