Unes 200 persones s’uneixen a la protesta contra el racisme a Olot

La mort de l’afroamericà Geroge Floyd a Minneapolis a mans de la policia el passat 25 de maig ha provocat milers de manifestacions arreu del planeta. La Comunitat Negra Africana i Afrodescendent a Espanya havia organitzat per aquest diumenge concentracions en diversos llocs del país sota el lema ‘Black Lives Matter’. Olot també va acollir la seva, ahir a la tarda, amb una participació que va arribar a les 200 persones.

A Olot, tot i la pluja, aquest diumenge a la tarda es concentraven davant de l’Ajuntament més d’un centenar de persones a favor de la igualtat. De la mà de l’Associació Sàgoe Olot, han denunciat el racisme que pateixen a Catalunya i al conjunt de l’Estat espanyol, recordant que no és un fenomen exclusiu dels Estats Units.

Des de l’Associació, han recordat també les formes de racisme indirectes que pateixen, com les condicions de pobresa estructural, l’explotació laboral i la falta d’oportunitats. De fet, les mobilitzacions han relacionat el recent assassinat de George Floyd amb, entre d’altresel drama que viuen milers de migrants al Mediterrani o la situació actual dels temporers a Lleida, a qui alguns hotels de la ciutat s’han negat a acollir aquests dies.

La marxa va començar davant del consistori on s’ha pogut sentir les paraules de Lamine Thior finalitzant amb un ‘Les vides negres importen’.

Tot seguit, la multitud es va dirigir fins a la porta de les dependències de la Policia Municipal, on l’associació llegia un manifest i s’ha fet un minut de silenci per George Floyd i totes les víctimes del racisme, amb un dels gestos que s’ha universalitzat com a signe de la protesta antiracista: el genoll a terra i el puny alçat. La marxa va seguir pel Firal i fins a la plaça Major, sumant manifestants a cada passa fins arribar als 200 segons l’organització.