Proposen que la Garrotxa passi a la fase 3 de desconfinament dilluns vinent

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha anunciat aquest dilluns que la regió sanitària de Girona passi a la fase 3 del desconfinament dilluns vinent. Això implica que la Garrotxa podria canviar de fase amb l’inici de la propera setmana juntament amb la Catalunya Central, i acompanyaria el Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i l’Alt Pirineu i Aran. Ara queda pendent que el govern espanyol aprovi la proposta, atenent-se a l’evolució a la baixa dels factors de risc epidemiològic i la millora de la capacitat de diagnòstic.

A la fase 3, es suprimeixen totes les franges horàries. Per tant, tothom pot sortir a passejar en qualsevol moment del dia. D’altra banda, també es podrà canviar de regió sanitària sempre i quan també estigui a la mateixa fase 3. Això vol dir que es podrà passar de la Garrotxa a Osona sense complicacions, si la proposta és acceptada.

Pel que fa als establiments, es podrà consumir a la barra i es reobriran hotels i allotjaments turístics amb la meitat del seu aforament. Passa el mateix amb cinemes i teatres i biblioteques. Pel que fa a les trobades, poden ser d’un màxim de 20 persones.

 

x