La Comissió de la Faràndula anima a celebrar Corpus a través de les xarxes socials sota l’etiqueta #CorpusConfinatOlot

Una de les festivitats que ens ha pres la crisi de la COVID-19 ha estat la diada de Corpus, que no es podrà viure a la ciutat aquest proper cap de setmana. La festa de Corpus és una de les més antigues de la ciutat que de fet, data de l’any 1521. La celebració no s’havia suspès mai des de l’esclat de la Guerra Civil.

Agustí Arbós, regidor de festes Aj.Olot: Vam intentar esperar a veure com evolucionava. De fet està anant prou bé, sembla que l’evolució és bona, però no lo suficient ràpida com per desenvolupar aquesta activitat.

Aquest any però, la celebració de Corpus havia de ser més especial que mai. Els cabeçuts i dos cavallets havien d’acompanyar als gegants al ball de diumenge.

Agustí Arbós, regidor de festes Aj.Olot: Un canvi molt històric perquè no havia passat mai la sortida dels cabeçuts i dos cavallets incorporant-se al ball de Corpus que fins ara només ballaven els gegants acompanyats del cap de lligamosques.

Un altre acte que s’ha suspès durant la diada de Corpus és la tradicional sardana,  l’Adéu Vila d’Olot, creada per l’olotí Joan Casanova el 1903

Narcís Ferrer, president Assoc Cultural Flor de Fajol: Esperem que de cares a l’any que ve tot això, oblidat no perquè costarà molt d’oblidar, però que ja s’haurà sossegat tot aquest tema i puguem fer les coses com normalment.

Tot i no poder-ho celebrar al carrer, la Comissió de la Faràndula anima els olotins a fer-ho a través de les xarxes socials. Coincidint amb el ball del diumenge, s’ha fet una crida perquè olotins i olotines es pengin fotografies o vídeos de la faràndula amb l’etiqueta #CorpusConfinatOlot

x