L’Ajuntament de Peralada impulsa visites guiades per atraure el turisme de proximitat

Quan arriba l’estiu Peralada, a la comarca veïna de l’Alt Empordà, organitza diverses visites guiades que ajuden al turista a conèixer aquesta vila plena d’història i cultura.

Rosa Cortada, primera tinent d’alcalde Aj. Peralada: Creiem que és una aposta atractiva, amb la qual volem captar no només el visitant de fora de les nostres comarques, sinó el turisme de proximitat que necessitem a causa de la pandèmia, perquè coneguin el nostre municipi més enllà del castell, que és el que més es coneix.

Enguany, amb el Festival Castell de Peralada suspès degut al a situació que s’està vivint a nivell global l’Ajuntament de Peralada ha volgut potenciar la seva basant més singular i promoure’s amb visites guiades d’estiu que permetran conèixer la cultura i el ric patrimoni de la vila a més dels valors naturals i l’entorn de la vila.

Xavier Camps, gerent Terra Mar: Seran visites molt familiars, amenes, molt reconvertides a la participació. Per tant, des del petit al més gran s’ho podran passar bé en un format d’una hora i mitja.

El cronista Ramon Muntaner i Na Mercadera són dos dels personatges que apareixen en aquestes visites teatralitzades ambientades en el segle XIII, després que Peralada hagués quedat cremada a mans dels francesos. Una bona oportunitat per conèixer aquesta vila eterna que amaga milers d’històries entre els seus carrers.