Sant Joan les Fonts ajorna el ple per aclarir a ERC si l’alcaldia accidental d’Anna Serra compleix la normativa

L’alcaldessa accidental de Sant Joan les Fonts, Anna Serra, ha decretat aquest dilluns l’ajornament del ple previst a les 9 del vespre fins dilluns vinent. Els motius han estat una fallada tècnica que no havia permès als regidors accedir a la informació de la sessió, i una instància entrada pel grup de l’oposició, Sant Joan Plural – Acord Municipal, que demana aclarir uns dubtes sobre el nomenament d’Anna Serra com a alcaldessa accidental. Aquest nomenament es va produir per decret  arran de la baixa per malaltia de l’alcaldessa titular, Maria Vidal.

Segons ha explicat el grup de Sant Joan Plural, els dubtes traslladats es resumeixen a saber si les decisions preses per l’alcaldessa accidental són “d’acord a llei”, ja que, segons explica el partit, a la documentació que té sobre Anna Serra, la regidora no consta com a membre de la junta de govern local. Això, segons ERC, podria suposar que cap dels acords presos en junta de govern o ple municipal quedessin sense validesa.

En el decret d’ajornament del ple signat aquest dilluns per Anna Serra es resol que el ple se celebrarà un cop es dirimeixin els dubtes plantejats per Sant Joan Plural-AM i es resolguin els problemes d’accés a la informació dels regidors municipals.

Des dels serveis de comunicació de l’Ajuntament, s’ha informat que previsiblement el ple podrà celebrar-se aquest proper dilluns 15 de juny, a la mateixa hora, les 9 del vespre, al centre sociocultural de Sant Joan les Fonts. L’espai permet garantir millor la distància de seguretat requerida per l’estat d’alarma respecte de la sala de plens de l’Ajuntament. En aquest ple es presentaran i portaran a aprovació les mesures dissenyades per pal·liar els efectes econòmics de la crisi del coronavirus al muncipi.

Des d’Esquerra s’addueix que la instància entrada a l’Ajuntament per demanar aclariments respon a la voluntat de garantir que els tràmits a l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts es fan seguint la normativa vigent.