Santa Pau demana que es desencallin les subvencions del temporal Glòria per evitar “problemes seriosos” de pressupost

Santa Pau va ser un dels municipis més castigats pel temporal Glòria aquest mes de gener. El consistori, amb un pressupost anual proper a un milió 500 mil euros, va haver de destinar-ne més de 200.000 a la reparació dels danys. Una despesa imprevista que esperava recuperar a través de les línies de subvenció de les administracions supramunicipals, que de moment, no arriben.

Pep Companys, Alcalde de Santa Pau: Portem destinats més de 200.000 euros en inversió executada i pagada. Aquí no arriben els ajuts i és un tema que ens preocupa i molt. Si no arriben ajuts d’algun organisme, de l’estat, la Generalitat o la Diputació de Girona tindrem seriosos problemes per arribar al final de l’anualitat d’aquest any.

Segons l’alcalde de Santa Pau, Pep Companys, la causa de l’endarreriment podria ser la manca d’un acord entre la Generalitat i l’estat espanyol per repartir-se les competències en matèria d’inversions. 

Pep Companys, Alcalde de Santa Pau: Sembla ser que aquest famós conveni no està signat, no sabem per quin motiu i degut a això no es desencalla. Fa dies que demanem que ens ho aclareixin i que es desencalli d’una vegada, la situació és molt i molt greu.

 Abans de la pandèmia de COVID-19, les diferents administracions es van comprometre a donar suport als municipis en la reparació dels efectes del Glòria. La Diputació de Girona preveia destinar dos milions d’euros a manteniment, i la Generalitat 14 milions en inversió. Uns imports que el batlle de Santa Pau considera insuficients.

 

 

x