El Consorci de l’Alta Garrotxa valora positivament el sistema d’obertura dels aparcaments de Sadernes

Des d’aquest cap de setmana, els informadors situats a l’aparcament de Sadernes controlen amb més restriccions els vehicles de les persones que volen visitar la Vall d’Aguja.

Així, només s’han deixat aparcar un màxim de 75 vehicles, la meitat de la capacitat del pàrquing, per evitar que es concentrin més de 300 persones a la Vall i creixi el risc de contagi de coronavirus. Els informadors controlaven l’aforament i es situaven més avall un cop ple per evitar embussos a la zona.

Sara Sanchez, tècnica Consorci Alta Garrotxa: “Ha funcionat molt bé. Diumenge no ho podem tenir en compte perquè va ploure i no hi va haver gaire freqüentació. No es va omplir el pàrquing en cap moment, tot i que vam estar propers al límit. En general creiem que la mesura va anar prou bé. Ara quan vingui el bon temps hem de veure com s’articula el dispositiu.”

Des dels municipis de l’Alta Garrotxa es demana responsabilitat, comprensió i civisme als visitants de la zona. D’altra banda, insisteixen en demanar la col·laboració dels cossos de seguretat.

Josep Reig, alcalde de Tortellà: “Que ens ajudin a controlar-ho. Si podem comptar amb els cossos de seguretat per garantir l’ordre de la gent ens anirà molt bé. De cara al bon temps ens temem que pugui pujar més gent del compte i això pot ser un problema.”

Tot i la bona valoració del sistema d’informació, des del Consorci de l’Alta Garrotxa no descarten canvis en el seu funcionament segons quina sigui l’evolució dels visitants a l’espai.

x