L’Arxiu Comarcal de la Garrotxa reobre les consultes de manera presencial

Aquests dies són molts els investigadors que han estat visitant l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa aquests últims dies després de gairebé més de dos mesos amb els equipaments tancats.

El pla de reobertura de l’equipament, ha activat un protocol per a tots aquells investigadors que vulguin consultar algun dels documents que es troben a l’arxiu. Per accedir a aquest servei, s’ha de demanar mitjançant un formulari de cita prèvia  amb 24 hores d’antel·lació.

Anna Bonfill, directora Arxiu Comarcal de la Garrotxa: Com a molts serveis públics la cita prèvia és bàsica. La gent ha d’accedir a la nostra pàgina web, fer la petició, explicant-nos què vol i ser molt concret. Ha de venir durant l’horari d’atenció al públic i té fins i tot un límit de documents que pot consultar. 

Tot i així, tots els documents consultats s’han de quedar en quarantena. Depenent si els documents han sortit de l’arxiu o bé s’han consultat a la sala, la quarantena és de 10 dies o bé de 4.

Durant el confinament, l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa ha estat molt present a les xarxes socials amb concursos de preguntes o ensenyant com accedir al fons en línia i quins recursos es poden consultar des de casa.

A més, des de l’Arxiu i també des de l’Ajuntament, s’han anat immortalitzant moltes de les estampes que ens ha deixat el coronavirus i que quedaran per a la història de la ciutat guardades a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa.

x