L’Associació d’Amics de Sant Aniol d’Aguja denuncia un nou atac vandàlic al refugi

Des de fa prop de 10 anys, l’Associació Amics de Sant Aniol d’Aguja està fent feines de rehabilitació de l’antiga rectoria per adequar-la com a refugi per a excursionistes. Des que van començar les obres però, s’han anat patint una sèrie de contratemps que, més enllà del munt de dificultats que comporta la rehabilitació d’un lloc on només s’hi pot accedir a peu, ha vist enrederida la seva finalització

Aquesta primera setmana de juny doncs, algú o algunes persones van desbotar la finestra de l’edifici principal, entrant al refugi, deixant deixalles escampades i fent malbé alguns dels elements de l’edifici. Unes conductes incíviques que van repetint-se des de l’inici de les obres.

Quim Oliver, Assoc. Amics Sant Aniol d’Aguja: Cada vegada hi ha una obra més avançada, no perquè es puguin endur coses sinó que ja hi ha coses acabades i si volen destrossar alguna cosa, això ens fa patir.

Des de l’Associació, demanen més vigilància de la mà de Mossos d’Esquadra o Agents Rurals.

Quim Oliver, Assoc. Amics Sant Aniol d’Aguja: Sabem que tot això està oblidat una mica de la ma de Déu i quan hi ha gent d’aquesta està a les seves amples per fer el que vulgui, no hi ha vigilància.

Des del 2013, administracions, empreses i particulars han invertit en la reforma del refugi prop de 500.000 euros.

Quim Oliver, Assoc. Amics Sant Aniol d’Aguja: Evidentment estem parlant d’una inversió de diners de molta gent, entre la qual un 50% és pública. És un projecte d’interès públic i tots hem de procurar que arribi a bon port i que es conservi el màxim que puguem.