Metges de l’Atenció Primària reclamen més recursos per afrontar la nova normalitat a la Garrotxa

Després de la crisi, a l’atenció primària els toca afrontar la nova normalitat, un estadi que modifica l’accés a l’atenció i exploració presencial, previ triatge del personal mèdic, d’infermeria i administratiu.

Teresa Mir, delegada territorial sindicat Metges de Catalunya Atenció Primària de l’ICS: El que es vol és evitar aquelles aglomeracions, aquelles sales d’espera plenes de gent i que evidentment això pot suposar un risc per l’usuari.

A més dels possibles casos de COVID, s’hauran d’atendre les patologies que no s’han pogut atendre durant el pic de la pandèmia.

Maria Dolors Marcillo, usuaria CAP Garrotxa: M’havien de fer una pròtesi de cadera pel desgast que tinc i ara estic en espera.

També s’hauran de fer seguiment dels futurs casos de coronavirus i el seu entorn, així com les seqüeles de les persones que ja han patit la malaltia. Els sindicats mèdics demanen reforços per als mesos que vindran, amb recursos tecnològics, per seguir atenent consultes telemàticament, i recursos materials de protecció.

Teresa Mir, delegada territorial sindicat Metges de Catalunya Atenció Primària de l’ICS: Si us plau, no ens podem tornar a trobar que hi hagi una segona onada i estiguem igual de desprotegits que a la primera. Cal que hi hagi una previsió dels equips de protecció, mascaretes, guants, gels, monos per poder atendre als domicilis…el que faci falta.

El sindicat Metges de Catalunya demana també més recursos humans a l’atenció primària, per part de nous professionals mèdics, d’infermeria i administratiu per al triatge de les demandes.

Teresa Mir, delegada territorial sindicat Metges de Catalunya Atenció Primària de l’ICS: A nivell d’Olot, evidentment, potser estem parlant de tres o quatre professionals de més.

El sindicat calcula que a tot Catalunya es precisarien 1.000 més per afrontar els mesos que vindran. Tot, amb una retallada de les remuneracions del 5% que no s’ha recuperat des del 2010.

x