Les escoles bressol es preparen per a la Fase 3 del desconfinament amb l’augment de ràtios per educador

A la Llar d’infants els Gínjols de la Vall d’en Bas el coronavirus ha modificat del tot la forma de treballar. A hores d’ara, l’equipament funciona a un ritme molt diferent del que tenia, malgrat que les educadores han incrementat les mesures de seguretat del centre.

Júlia Soler, directora de la Llar els Gínjols de la Vall d’en Bas: “Els primers dies havíem de seguir molt atentament el protocol, però ara ho tenim més per mà. S’ha de desinfectar molt sovint, tant les mans dels nens i nenes, les superfícies, les sabates o les joguines.”

S’espera que la Garrotxa entri a la fase 3 la setmana vinent. El protocol de seguretat no variarà, però sí que es modificaran assumptes com l’horari.

Júlia Soler, directora de la Llar els Gínjols de la Vall d’en Bas: “Ara fem de nou a una, però a partir de la setmana vinent oferirem una hora més a partir de les vuit. No es pot dur a terme el servei de menjador.”

Un altre dels canvis més importants són les ràtios d’infants per educador o educadora: ara en són cinc per cada un, mentre que la setmana vinent passaran a ser deu.

Júlia Soler, directora de la Llar els Gínjols de la Vall d’en Bas: “Suposa més esforç i control del que fan i deixen de fer. Des del Departament, però, s’ha fet un document explicant que no pot garantir la distància de seguretat en nens tant petits.”

A la Llar els Gínjols tenen 41 nens i nenes al seu càrrec, i pel coronavirus en podrien acollir com a molt 33, per la restricció als lactants d’anar a l’equipament. Tot i això, actualment hi van nou infants, i es preveu que la setmana vinent arribin a una quinzena.