Les residències demanen aclarir protocols a Salut i més proteccions per encarar un hipotètic nou rebrot

Distància de seguretat, mascareta, cita prèvia, i desistir de desplaçar-se en cas que un es trobi malament: són les mesures que s’han de prendre per tal de poder visitar els familiars que viuen en residències. Des que es van habilitar les trobades presencials amb el desconfinament, els centres han buscat els millors espais per a fer-ho possible. Un exemple és el pati de la residència el Mirador del Puigsacalm de la Vall d’en Bas.

Luís González, familiar: “Ho necessitàvem, ens faltava el contacte i la comunicació amb persones que a vegades és difícil que facin servir el whatsapp o les xarxes socials”

On també han habilitat un espai extern és a la residència La Tardor. Malgrat ser al mig de la ciutat, l’ordre en les visites és essencial per aconseguir que tothom pugui veure els seus familiars.

Montse Asparó, familiar: “Amb ella l’he trobat molt cuidada, molt valenta, i ara a mesura que ens desconfinem la podrem veure més”

Les visites dels familiars és una de les mesures aprovades en el desconfinament pel Ministeri de Sanitat. Precisament, es preveu que els centres segueixin depenent de Salut un cop superada la pandèmia. Les residències demanen mesures concretes per estar preparats, i rebre atenció sanitària quan pertoqui.

Marc Roca, gerent El Mirador del Puigsacalm: “Si hem de ser tractats com a centres sociosanitaris haurem de treballar colze a colze amb les unitats dels hospitals. Si hem de recórrer a ells, hem de saber que tindrem resposta.”

Jordi Masmitjà, residència La Tardor: “Hi ha hagut aquesta mala imatge de que les residències no estaven preparades, però no serem mai com un hospital malgrat que ens puguem preparar. El que es busca és suport de part de Salut.”

En aquesta línia, el Govern de la Generalitat ha anunciat compensacions econòmiques al personal sanitari i residències per la situació viscuda aquests darrers mesos.

x