Les propostes per als centres educatius a partir del setembre compliquen la reobertura a l’Institut La Garrotxa, amb 1.200 alumnes

L’Institut la Garrotxa és el centre educatiu que aplega més alumnes de la Garrotxa. Entre l’ESO, Batxillerat i cicles formatius, l’equipament acull 1.200 alumnes que reparteixen les hores lectives en 60 espais, entre aules, laboratoris i tallers.

La voluntat de l’executiu espanyol d’ampliar les ràtios a 20 alumnes a partir del setembre, reduint la distància a un metre i mig, alleugereix un centre que tindria difícil trobar nous espais, tot i que també admet que encabir tots els alumnes amb aquestes distàncies requeriria molt probablement afegir noves franges horàries i incorporar més personal docent.

Jordi Antiga, Director Institut la Garrotxa: Més de 1.200 alumnes, és complicat. Haurem d’estudiar com fer-ho i si hem de passar alguna cosa a la tarda en el cas de post-obligatori. I després, a nivell de professorat d’ESO, si hem de fer grups de 20 és evident que ens caldrà més professorat.

L’executiu espanyol debat avui amb els governs autonòmics la seva proposta. El Govern català ja ha fet públic el seu malestar per unes instruccions que envaeixen competències. Centres com l’Institut la Garrotxa esperen instruccions clares al més aviat possible per planificar el nou curs.

x