Els allotjaments rurals, càmpings i hotels veuen amb optimisme l’inici de la fase 3

El desconfinament continua avançant. Les àrees sanitàries de la Catalunya Central i Girona entraran a l’última fase del desconfinament aquest proper dilluns. Aquest estadi, dóna més llibertat per a activitats tot i que es manté l’estat d’alarma. Pel que fa a restauració, des de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa afirmen que pràcticament el 100% dels establiments obriran ja les seves portes.

Una situació similar es produirà amb els allotjaments, com cases rurals, càmpings i hotels, que s’han estat preparant per obrir les seves portes amb l’inici d’aquesta fase amb un cert optimisme.

Gerard Xifra, vicepresident Turisme Garrotxa: Sí que des de Turisme Garrotxa s’ha vist un repunt en el que serien les visites a la web, consultes sobre disponibilitat o què es pot fer al juliol i a l’agost a la comarca. Això dona també un punt d’optimisme. També hi ha hagut un repunt de reserves, sobretot cap a l’agost, en allotjaments tancats, d’una sola unitat familiar, per exemple.

Optimisme també és el que tenen al Càmping Lava de Santa Pau, que obrirà el proper dilluns ja amb reserves confirmades, tant pel càmping com pels bungalows, sobretot a partir de la segona quinzena de juliol.

Ivan Masoliver, gerent Càmping Lava: De moment pinten bones en temes de reserves i esperem tenir un juliol i un agost que hi hagi força gent. Ara estem a un 40% de reserves. A partir d’aquí intentarem que contra més estades llargues millor, així sempre hi haurà la mateixa gent.

Gerard Xifra, vicepresident Turisme Garrotxa: Hem de veure aquest punt de demanda com evoluciona. També veure Barcelona com acaba evolucionant i si passa a la fase 3 i hi ha una certa mobilitat, ja que és un dels mercats grans que tenim a la comarca igual que el turista estranger que ve de França.

Des de Turisme Garrotxa, esperen poder allargar la temporada d’estiu fins ben entrada la tardor per poder recuperar, en part, les pèrdues d’aquesta primavera i inici d’estiu.

 

x