L’Agrupació Sardanista d’Olot anul·la tots els actes fins passat l’estiu

El coronavirus ha obligat a posar un punt i a part a totes aquelles entitats que, durant l’època de primavera i estiu, feien grans actes a l’aire lliure, molts ja tradicionals de l’agenda de qualsevol olotí i olotina. Les mesures de seguretat però, han fet inviable la seva celebració. Un exemple clar són els actes de cultura popular com les sardanes que, a banda de no poder controlar l’aforament, tenen l’afegit que és pràcticament impossible mantenir la distància de seguretat amb qui es balla.

És per això que l’Agrupació Sardanista d’Olot ha decidit anul·lar totes les activitats programades els mesos de juliol i agost i mantenir tancat el local social fins a nou avís.

Ignasi Riera, president Agrupació Sardanista d’Olot: Sabem que no anem depenent cada dos per tres de si ho podrem fer o no. Ho parem tot i a la que puguem engegar de nou, ens hi posem.

S’han cancel·lat l’Aplec de la Sardana i la Revetlla de l’Aplec previstos el dissabte 11 i el diumenge 12 de juliol, la Gresca al Firal que s’havia de celebrar els dissabtes i diumenges de juliol i agost, així com el Concurs de Colles Sardanistes previst el 29 d’agost.

Amb el cop, doncs, qui s’ha emportat la pitjor part ha estat la música que animava aquests mateixos aplecs: les cobles.

Josep Punset, vicepresident Agrupació Sardanista d’Olot: Les cobles, és un grup d’11 músics i és del més econòmic que hi ha al mercat. Cobra més un senyor sol que pas aquells 11 músics. Per ells és una font d’ingressos important. Els hi afectarà, segur.

L’evolució de la pandèmia dirà doncs, si al setembre amb les Festes del Tura, podrem tornar a veure, entre tenores i flabiols, sardanes al Firal.