20 dels 31 afectats del brot de coronavirus a la Garrotxa són treballadors de Noel Alimentaria

Després del comunicat de l’Agència de Salut Pública, on s’informava d’un brot a la Garrotxa de coronavirus que hauria afectat a 31 persones, Noel Alimentaria ha admès que 20 d’aquests afectats són treballadors de la seva empresa.

Proves PCR als treballadors

La investigació va començar quan el passat 5 de juny es va tenir coneixement de tres casos positius de COVID-19 infectats fora de l’empresa, segons assegura la companyia en un comunicat. La notificació va ser efectuada pel Departament de Salut de la Generalitat. Arran dels protocols de la companyia, Noel Alimentaria va fer proves PCR a 93 treballadors vinculats als tres professionals afectats. Així, es van determinar nou casos positius. Els vuit casos restants van ser notificats també pel Departament de Salut.

Segons Noel Alimentària, tots els casos són lleus o no presenten cap símptoma. Tots es troben aïllats al seu domicili, per evitar la propagació del virus. L’empresa també afirma que ha realitzat més de 800 tests als seus treballadors des de l’inici de la pandèmia. Noel és una de les empreses més destacades de la demarcació de Girona, amb 1720 treballadors.

La resta dels afectats, contactes dels treballadors

El comunicat de l’Agència de Salut Pública informa que el brot de coronavirus a la Garrotxa ha afectat a 31 persones, i segons l’ens, els altres 11 encomanats corresponen a contactes d’aquests treballadors.