Sant Feliu de Pallerols tampoc celebra la festivitat de Corpus Christi

La festivitat de Corpus no només ha quedat alterada a Olot, on la ciutat s’ha vist obligada a suspendre els tradicionals actes típics d’aquesta celebració. La festa també es viu de forma especial a Sant Feliu de Pallerols, on any rere any la seva faràndula surt al carrer per ballar amb els vilatans, i enguany no es podrà veure a causa de la crisi del coronavirus. L’Ajuntament emplaça els seus veïns a ser responsables per tal de poder sortir d’aquesta situació i tornar a celebrar aquesta festa l’any vinent.

Els actes suspesos

A Sant Feliu de Pallerols, la celebració del Corpus Christi compta amb bona part dels elements que la van convertir en una festa estesa a tot el país. Per una banda, la seva faràndula surt al carrer a ballar. Així, els pescallunes podien veure els Cavallets, Gegants i Mulassa poques setmanes després de la celebració de la seva Festa Major. Els carrers s’engalanen amb catifes de flors, on s’aprofiten els pètals i altres elements florals per fer creacions artístiques comunes a càrrec dels mateixos veïns. La jornada també compta tradicionalment amb sardanes i una processó religiosa.

 

x