El TPO s’adapta a partir d’aquest dilluns a l’horari d’estiu

L’entrada a la fase 3 de la desescalada també ha comportat canvis en els desplaçaments a causa de la recuperació de la mobilitat i de l’augment d’activitat. És per això que des d’aquest dilluns i fins al mes de setembre, el Transport Públic d’Olot, el TPO, s’ha avançat a l’horari habitual d’estiu.

Jordi Güell, regidor mobilitat Aj.Olot: El que fem és avançar-nos a l’horari d’estiu. Suposa una reducció dels transports habituals al 77% dels serveis. Ja no és necessari esperar a l’horari d’estiu sinó que ens avancem ja ara.

Des de l’inici de la pandèmia, i sobretot al principi de l’estat d’alarma, el TPO va reduir el seu número de viatgers fins a menys del 10% en comparació amb els mateixos usuaris del mateix període de l’any anterior.

Jordi Güell, regidor mobilitat Aj.Olot: Hem de tenir en compte que aquesta decisió correspon una mica a que fins ara havíem estat al 50% del transport. En dies de menys demanda va oscil·lar entre un 5 i un 10% dels viatgers. La causa més important, a part de la baixa de l’activitat, és pel tancament dels centres educatius que durant les entrades i sortides suposava la gran majoria de viatgers transportats.

Des de l’Ajuntament es recorda que els usuaris han de portar mascareta per a poder pujar al transport i respectar les mesures de distanciament entre els viatgers.

Deixa un comentari