Les Planes d’Hostoles ja treballa per a la celebració de la Festa de Sant Jaume

La crisi del coronavirus ha obligat a suspendre un dels actes més populars que celebra les Planes d’Hostoles des de fa ja cinc anys, el Planestiueja’t.  La indefinició generada en la normativa per la crisi pandèmica fa que a menys d’un mes per a la celebració del certamen no es pugui garantir el festival tal i com estava previst.

Tot i així, des de Les Planes no volen deixar de celebrar les seves festes tradicionals d’una manera o una altra, així que des de la Comissió de Festes del poble ja treballen per a la Festa Major de Sant Jaume.

Joan Soler, regidor Cultura Aj. Les Planes d’Hostoles: A nivell de comissió de festes, que és la que porta la festa major i la Santa espina, vam tenir una reunió no fa pas massa i vam decidir fer alguna cosa, a distància òbviament, però fer alguna cosa.

Si els planencs i planenques podran veure als gegants i als capgrossos encara és una incògnita. Els protocols per portar la faràndula amb les mesures de seguretat establertes són complexos.

Joan Soler, regidor Cultura Aj. Les Planes d’Hostoles: Ara estem en negociacions amb ells a veure com ho veuen. Hi ha tot un protocol que s’ha de fer de mesures higièniques que són molt complicades i difícils a nivell de comissió.

A l’espera de les normatives vigents aleshores, el que està clar és que a les Planes d’Hostoles, a distància o no, l’últim cap de setmana de juliol hi haurà festa major.