Els garrotxins Albert Donaire i Salvador Vergés entraran a formar part del Secretariat Nacional de l’ANC

Dissabte es va escollir el Secretariat Nacional de l’Assemblea Nacional Catalana. Entre els setanta-set persones que ocuparan els càrrecs durant els propers dos anys hi ha dos garrotxins. Per una banda, pel grup nacional ha estat elegit Albert Donaire, representant de Mossos per la República.

Albert Donaire, membre secretariat nacional ANC: El meu objectiu és recuperar l’Assamblea de sempre, la que feia trempar l’independentisme.

El segon garrotxí dins aquest òrgan de l’ANC, en aquest cas per la territorial nord-est, és l’empresari Salvador Vergés.

Salvadaor Vergés, membre secretariat nacional ANC: M’he presentat per ser un secretari nacional, representar la veu de la Garrotxa i de les comarques de Girona. Per un tema demogràfic, era extremadament difícil.

Recuperar l’autoestima i la desobediència pacífica al carrer són elements que els dos garrotxins creuen que ha de tenir l’Assemblea Nacional Catalana per aconseguir la independència.

Salvadaor Vergés, membre secretariat nacional ANC: Ens hem adonat que l’única via possible és la unilateralitat. És una via que implica haver de presionar als partits perquè no defalleixin i facin possible el mandat de l’1 d’octubre.

Albert Donaire, membre secretariat nacional ANC: L’objectiu és que la gent que està desmoralitzada, torni a sortir al carrer, torni a participar,

L’elecció dels càrrecs orgànics de l’Assemblea tindrà lloc el proper dissabte, 20 de juny, per escollir els nous president, vicepresident, tresorer i secretari.