Ja s’ha obert el termini de presentació de sol·licituts per als ajuts al lloguer

Aquesta setmana s’ha obert el termini de presentació de sol·licituds per als ajuts de pagament del lloguer. Són ajuts a fons perdut per fer front al pagament del lloguer de les unitats de convivència que tinguin ingressos baixos o moderats, a qui el cost de l’habitatge pot situar en risc d’exclusió social residencial. Les ajudes concedeixen fins a un import anual màxim de 2.400 euros, és a dir, 200 euros mensuals i ajustant-se en funció de cada unitat familiar.

Jordi Güell, regidor habitatge Aj.Olot:  Nosaltres com a Agència d’Habitatge que intermediem amb la Generalitat, fem de finestreta de l’Oficina d’Habitatge de Catalunya i aleshores la gent que hi té dret obtenen un pagament parcial del preu del lloguer en funció de la seva situació socioeconòmica.

Enguany, a causa de la COVID-19 i l’estat d’alarma, des del consistori recomanen fer la tramitació de manera telemàtica. En el cas de no poder fer-ho per Internet, fins al 3 de juliol l’Oficina d’Habitatge d’Olot atén totes les peticions sota cita prèvia al Casal Marià.

Jordi Güell, regidor habitatge Aj.Olot: Això s’ha hagut d’organitzar d’una manera diferent i enlloc de fer-ho des de l’Oficina d’Habitatge d’Olot que està al primer pis de l’Ajuntament, ara es fa al Casal Marià.

Per aquesta convocatòria d’ajuts, la Generalitat de Catalunya ha previst un pressupost inicial de 20 milions d’euros. Concretament, l’any passat 52.073 famílies d’arreu del territori català van rebre aquesta subvenció.