L’escola Malagrida d’Olot perd la segona línia de P-3 el curs vinent

L’escola Malagrida d’Olot tindrà un sol grup de P-3 el curs 2020-2021. El Departament d’Educació ha confirmat a l’Ajuntament d’Olot que les preinscripcions per al curs 2020-2021 no han modificat l’oferta inicial del Departament als centres educatius públics de la capital garrotxina, que preveia eliminar una de les dues que hi havia fins ara.

El Malagrida va tancar les preinscripcions amb 33 infants preinscrits, tot i que l’oferta era de 22 places. L’alta demanda no ha servit per fer rectificar Educació, que ja ha començat el contacte amb les famílies per a la reassignació d’una desena alumnes en altres centres de la ciutat.

Pep Berga, alcalde d’Olot:  Quedaran onze famílies que havien triat aquesta escola i no hi podran accedir, això no ens agrada i més en un any en què potser haurem d’ampliar les separacions entre alumnes, en un moment en què a O lot la natalitat està augmentant d’una manera important i sobretot el nombre d’empadronaments.

Des del centre, que va confirmar la decisió a través d’una representant de l’AMIPA amb qui els Serveis Territorials d’Educació a Girona s’havien posat en contacte, esperen que el departament faci marxa enrere tenint en compte l’excepcionalitat del proper curs.

 Jordi Ferrarons, Director Escola Malagrida:  El curs que haurem d’iniciar al setembre serà amb peculiaritats marcades arran de la pandèmia, no sabem si el Departament reflexioni, prengui mesures de redistribució i  reconsideri la possibilitat de mantenir la segona línia de cares a disminuir la densitat d’alumnes i que sigui més favorable el procés de repartiment de ratios.

 Pep Berga, alcalde d’Olot: El que hem vist ara no és definitiu, encara som a temps de continuar-ho demanant i fer allò que creiem que necessita la ciutat i l’educació.

 L’Associació de Mares i Pares de l’escola Malagrida, ha anunciat la seva intenció de promoure mobilitzacions per mostrar la seva disconformitat amb la decisió, i convocarà una roda de premsa en els propers dies.

 

x