Tensió al ple de Sant Joan les Fonts sobre si Anna Serra pot ser alcaldessa accidental del municipi

El Centre sociocultural de Sant Joan les Fonts va acollir el primer ple municipal presencial després de l’inici de la pandèmia del coronavirus per garantir la distància de seguretat per evitar contagis, i precisament ‘distància’ és el que hi ha entre l’equip de govern i l’oposició del municipi. En una sessió tensa, es dirimia si el càrrec d’Anna Serra com a alcaldessa accidental era adequat o no a la legalitat.

Junts per Catalunya defensa que Anna Serra va ser nomenada tinent d’alcaldia per decret en la configuració del consistori, i per tant, pot accedir al càrrec.

Anna Serra, alcaldessa accidental de Sant Joan les Fonts:  “El decret que em va anomenar tinent d’alcaldessa no ha estat objecte de recurs, i en conseqüència és un acte ferm. A partir d’aquell dia, doncs, passo a ser alcaldessa accidental en substitució de l’alcaldessa.”

El grup a l’oposició d’Esquerra-Sant Joan Plural va demanar en tot moment la suspensió del ple: consideren que la presidència no pot ser reconeguda per la llei perquè Anna Serra no formava part de la Junta de Govern Local, tot i ser tinent d’alcaldia per decret, i això pot tenir conseqüències greus en els acords que adopti el consistori.

Maria Carme Plana, regidora ERC Sant Joan Plural: “Les circumstàncies han fet que ens vam adonar que es va fer el nomenament d’Anna Serra i Josep Molas com a tinents d’alcalde sense formar part de la Junta de Govern local, i per tant, sense que puguin ser nomenats i exercir com a tal.”

Durant el ple, es va aprovar amb els vots de l’equip de govern les retribucions i la dedicació d’Anna Serra, alcaldessa accidental per decret. Així mateix, es va votar a favor de suprimir la Junta de Govern local, una decisió protestada per l’oposició en considerar que es menysté un òrgan de funcionament per un càrrec il·legítim.

Isabel Teixidor, regidora ERC Sant Joan Plural: “Constatar que el que fa l’equip de govern al detectar l’error del nomenament fraudulent dels tinents d’alcalde i de la composició de la Junta de Govern local és en comptes d’ajustar-se a les normes sobre els òrgans municipals, ajustar els òrgans municipals a conveniències personals.”

L’alcaldessa accidental Anna Serra va retreure a l’oposició de basar-se en assessors polítics que només tenen interessos de partit. També els va acusar de voler dividir el municipi amb joc brut, i va qualificar d’agressiva la seva actitud.

Anna Serra, alcaldessa accidental de Sant Joan les Fonts: “Equip de Sant Joan Plural: si la ràbia no els deixa dormir, pensin què fan malament.”

Acte seguit no va admetre rèplica de l’oposició i va aixecar el ple municipal.