Olot instal·larà més vegetació i mesurarà la contaminació de l’Avinguda Sant Jordi

L’Ajuntament d’Olot pretén eixamplar la vorera est de l’avinguda Sant Jordi en el tram comprès entre els carrers Josep Maria de Segarra i Sant Cristòfol. Es passarà dels dos metres actuals a quatre metres d’amplada. Per fer-ho, s’hi preveu l’enderroc de la vorera i part de l’asfalt per instal·lar-hi una nova vorera de reciclat de formigó i sis nous embornals, el doble dels que hi havia fins ara. També s’hi ubicarà un planter, de freixes vermells o altres arbrats autòctons que ampliaran l’espai entre la via i els habitatges, amb l’objectiu de proporcionar aïllament visual i acústic. Els treballs s’allargaran un mes i tindran un cost de 21.000 euros.

Pep Berga, alcalde d’Olot: “Augmentar les zones arbrades on no n’hi ha. Aquest és l’objectiu.”

La mesura sorgeix arran de les reunions mantingudes amb la plataforma ‘No és un Vial, és un carrer’, i no és l’única. A partir del 22 de juny, l’Ajuntament d’Olot també té previst habilitar a l’avinguda una unitat mòbil per vigilar la contaminació atmosfèrica. Els veïns i passavolants veuran un vehicle equipat amb analitzadors automàtics, captadors manuals i sensors de variables meteorològiques. Amb tot plegat, mesuraran els nivells de concentració de l’aire de diferents contaminants que respirem, els anomenats nivells d’immissió.

Pep Berga, alcalde d’Olot: “Són dades que podrem compartir amb el SIGMA, i amb la Unitat Mediambiental Pediàtrica, on hi ha la preocupació sobre com la contaminació afecta als infants i a les famílies. Hem de veure fins a quin punt representen un risc per a la gent.”

La unitat de vigilància mòbil de contaminació atmosfèrica s’hi estarà a l’avinguda Sant Jordi durant aproximadament dos mesos. Permetrà vigilar la qualitat de l’aire durant aquest temps per prendre les mesures pertinents per millorar-la.