13 empreses de la Garrotxa disposaran dels ajuts LEADER d’ADRINOC

La cinquena convocatòria dels ajuts LEADER, cofinançats entre el Departament d’Agricultura Ramaderia i Pesca i el fons europeu FEDER, impulsarà 13 empreses de la Garrotxa. Gestionades des d’ADRINOC, aquestes subvencions estan pensades per donar suport a projectes empresarials en zones rurals, especialment en petites empreses vinculades al territori, perquè puguin seguir fent inversions.

Jordi Terrades, gerent Adrinoc: “Hi ha des de turisme, un petit hotel rural, indústria metal·lúrgica, agroalimentari, un obrador de formatges, també un obrador artesanal, indústria tèxtil, auxiliar del sector agroalimentari serveis generals d’atenció i comerç i restauració.

La dotació total de les ajudes a la Garrotxa, l’Alt Empordà i el Gironès, àmbit territorial d’Adrinoc, supera els 600.000 euros, però es calcula que la inversió privada superarà el milió.

Jordi Terrades, gerent Adrinoc:  “Més o menys estem al voltant d’un ajut a fons perdut del voltant del 30%. A la Garrotxa la inversió serà d’1 milió sis mil euros, que crearan llocs de treball, entre 5 i 6, i per tant ajudaran a aquesta reactivació.”

Enguany, la pandèmia de COVID-19 ha afectat la tramitació dels ajuts, que s’han hagut d’aprovar per territoris. ADRINOC  ja treballa en la preparació de la propera convocatòria, que es farà pública a la tardor.