Ceret compta des d’aquest dissabte amb una intervenció artística fixa del garrotxí Quim Domene

Quim Domene no ha deixat de treballar en aquest confinament, i fins i tot ha tingut temps de deixar llegat a la via pública. És el cas d’aquesta intervenció artística situada a Ceret, a la Catalunya Nord. Domene va fer dues exposicions a la vila abans de l’estat d’alarma.

Quim Domene, artista: “I a partir de l’exposició a La Capelleta, l’Ajuntament em va encarregar la possibilitat de fer una intervenció en un espai nou que es creava a la vila.”

Ceret, a la Catalunya Nord, compta amb poc menys de 8.000 habitants, però per les seves cases s’hi han establert molts dels noms més destacats de la cultura contemporània mundial: entre altres Pablo Picasso, George Braque o Juan Gris. Això va convertir aquesta petita vila en un dels epicentres més importants de la cultura del segle XX. Tots ells són importants en aquesta obra de Domene, que parteix de l’escultura ‘La catalana’ de Manolo Hugué, un dels primers creadors que es va establir a Ceret.

Quim Domene, artista:  “A partir de l’escultura parteix una catifa amb noms d’artistes que han fet de Ceret un dels centres d’art contemporani mérs importants, que travessen una porta oberta.”

La intervenció de Domene va anar acompanyada de la renovació urbana: l’arquitecte responsable i l’artista garrotxí van treballar conjuntament per convertir aquest nou espai en un dels valors actuals de Ceret.