Educació mantindrà un curs més les dues línies de P-3 al Malagrida però demana que es revisi la zonificació escolar d’Olot

El grup municipal d’ERC d’Olot ha anunciat aquest matí que el Departament d’Educació ha decidit mantenir les dues línies de P-3 de l’Escola Malagrida el curs vinent, després que 33 famílies preinscrivissin els seus fills al centre olotí.

Anna Barnadas, portaveu d’ERC a l’Ajuntament d’Olot: El Departament, valorant la feina que havien fet les famílies, aquesta anomalia que representa el mapa escolar d’Olot, aquesta zonificació, i valorant també aquest esforç que s’ha fet a la comunitat educativa, ha decidit que en el curs 2020-2021 l’escola Malagrida mantindrà les dues línies de P-3.

La xifra de preinscrits no ha arribat als mínims que normalment exigeix el departament. La portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament d’Olot, Anna Barnadas, ha explicat que el Departament concedeix una moratòria a canvi que la ciutat es comprometi a modificar la zonificació del mapa escolar de cares a nous cursos.

Anna Barnadas, portaveu d’ERC a l’Ajuntament d’Olot: L’únic requisit que ara mateix posa sobre la taula per tal de poder mantenir aquesta línia de P-3 a la qual s’ha compromès, és que la ciutat redissenyi la zonificació del mapa escolar d’Olot. És una feina pendent de fer i no hi ha d’haver cap impediment perquè sigui així. Si no anem errats amb els ‘tempos’, el departament necessitaria aquesta feina acabada al novembre.

El Departament ha explicat en diverses ocasions que aquest ha estat un requisit demanat a l’administració local en els darrers anys, amb l’objectiu de millorar la redistribució de l’alumnat. Esquerra entén que és una anomalia que en una sola zona escolar d’Olot s’oferissin cinc línies de P-3 en escoles concertades i només una per a l’escola pública Malagrida.

La notícia ha estat rebuda amb sorpresa per la comunitat educativa i l’Associació de Mares i Pares de l’Escola Malagrida, que havien convocat per dilluns una protesta davant el pressumible tancament de la segona línia a l’escola. Els pares havien explicat que el Departament s’havia arriba a posar en contacte amb les 11 famílies dels alumnes preinscrits que no havien de gaudir del segon grup de P-3 perquè poguessin inscriure els seus fills en d’altres centres. L’equip de govern d’Olot espera la notificació oficial del Departament per prendre un posicionament.