El carnisser d’Embotits Can Dorca Josep Maria Peracaula rep el títol de Mestre Artesà Alimentari

Embotits Can Dorca, a la Vall de Bianya, està d’enhorabona. Aquest establiment històric de la Garrotxa disposa d’un nou títol que acredita el seu ofici en l’artesania: la Generalitat ha atorgat al seu xarcuter Josep Maria Peracaula com a Mestre Artesà Alimentari. Aquest reconeixement, segons el govern, contribueix a fomentar els valors econòmics, culturals i socials d’aquesta activitat a Catalunya, i la preservació i valorització de les petites empreses familiars que elaboren productes agroalimentaris.

Josep Maria Peracaula, embotits Can Dorca: “Fa molts anys, ja dels avis, que fem un producte artesanal de qualitat, i tenim tota la roda complerta: granja, escorxador propi, sala de desfer i producte final en venda a botiga.”

A Catalunya s’han atorgat des del 1987 un miler de diplomes de Mestre Artesà Alimentari, que han d’haver exercit un mínim de quinze anys en la professió. A Can Dorca porten centrats amb el seu producte més de vuitanta-cinc anys.

x