La mobilitat entre regions afavorirà la reactivació del sector turístic a la Garrotxa

Des d’aquest dijous, Barcelona i Lleida estan en la fase 3 de la desescalada pel coronavirus. Això vol dir que tot el territori català està en la mateixa fase i, per tant, es recupera la mobilitat per tot el país sense restriccions, una notícia positiva per al sector de la restauració i el turisme de la comarca.

Gerard Xifra, president Assoc. Hostalatge de la Garrotxa i vicepresident Turisme Garrotxa: Entenem que serà un fet positiu. Ara es veure quina és la resposta que tindrà la societat, quan ve, com arriba, quines mesures…Sí que estàvem veient una tendència de cares a juliol i agost en turisme rurals i apartaments, però faltava veure quina reactivació hi hauria en hotels i altres àrees que encara eren molt minves les reserves.

La Generalitat va demanar el passat dilluns aquest canvi, un fet que retorna les competències al govern català de com gestionar la ‘nova normalitat’.

Gerard Xifra, president Assoc. Hostalatge de la Garrotxa i vicepresident Turisme Garrotxa: Normalment la Generalitat sempre endureix una mica en comparació amb l’Estat, sol ser més prudent i més rígida en aquest sentit. Dins del que s’ha anat treballant des dels diferents sectors amb la Generalitat no creiem que ens afecti molt.

Des del sector, creuen que la reactivació més notòria serà aquest proper cap de setmana i sobretot, de cares a la setmana vinent, per Sant Joan.

Gerard Xifra, president Assoc. Hostalatge de la Garrotxa i vicepresident Turisme Garrotxa:  Cridem una mica a la prudència també de tota la població. Penseu que hi ha hagut aquests rebrots que també és un tema que ens preocupa i que molts portem tancats tres mesos. Els establiments també volem donar aquest missatge a la població, mantinguem la precaució tant a fora com a dins dels establiments.

x