L’Escola Joan XXIII d’Integra clou el curs escolar després d’haver pogut garantir el retorn progressiu de més de la meitat dels alumnes al centre

L’Escola Joan XXIII d’Integra acaba les seves classes, i ho fa després d’haver-se adaptat per complet les noves normatives per garantir la prevenció de contagis de coronavirus; recorreguts diferents, alternança en l’assistència a les aules per disminuir els aforaments, grups separats per complet els uns dels altres o la desinfecció contínua dels espais són algunes de les mesures aplicades. Però el retorn, pel professorat, era necessari, perquè els seus alumnes disposen de menys autonomia per poder seguir el pla lectiu de forma virtual.

Jordi Sunyol, director de l’Escola Joan XXIII d’Integra: “Creiem que era necessari fer un trencament perquè quedaven dos mesos i mig més amb l’estiu abans no tornessin presencialment a les escoles. Vam parlar amb totes les famílies per veure com reorganitzavem les aules amb les tres setmanes que teníem per davant.”

El professorat i els alumnes han agraït poder tornar a estar en contacte, i creuen que ha estat menys complicat del què preveien en un principi.

Marina Peinado, professora de l’Escola Joan XXIII d’Integra: “Ha sigut molt emocionant, i molt més fàcil del què ens pensàvem un cop vam tenir clar els sistemes d’organització. Tot ha anat molt rodat.”

Per a l’escola Joan XXIII avui s’acaba un curs estrany, amb interrupcions i canvis en el funcionament intern del centre, i sense poder retrobar-se amb els alumnes per complet: una trentena dels prop de seixanta joves que hi haurien anat diàriament han tornat durant aquestes darreres setmanes de reobertura.

x