Un cas de coronavirus al Parc de Bombers d’Olot obliga a aïllar un dels seus torns per prevenció

El coronavirus fa que tothom hagi de fer esforços per controlar possibles nous contagis. És el cas dels Bombers d’Olot. El cos ha hagut de desdoblar-se després que es detectés un positiu dins l’equip. Una de les persones que treballava el 2 de juny va donar positiu en una prova PCR després de notificar que havia desenvolupat símptomes de la malaltia.

Durant el torn, va estar en contacte amb deu bombers més, que han hagut de ser aïllades abans de comprovar que no s’havien encomanat del virus. Això ha fet que durant dues setmanes, els companys d’altres rondes del cos olotí assumissin les seves tasques.

Jordi Martín, cap de la Regió d’Emergències de Girona dels Bombers: “El parc de Bombers d’Olot està constituït per dos grups diferenciats: els bombers generalistes i el col·lectiu de rescats de muntanya. Sempre que hi ha un cas així, que no és l’únic de la demarcació, el cos es reorganitza per seguir donant servei a la població amb la mateixa efectivitat.”

El grup havia de tornar aquest dijous a la feina després de passar catorze dies a casa, sense haver pogut treballar en diversos torns. Malgrat això, el seu retorn complet no ha estat possible perquè només tres dels agents han pogut disposar a temps dels resultats de les proves PCR que se’ls hi han fet. A hores d’ara, però, cap dels deu implicats ha desenvolupat símptomes segons els Bombers.

x