L’alcalde d’Olot demana a ERC si la condició d’Educació per mantenir les dues línies de P-3 al Malagrida és “un xantatge”

El debat de la moció presentada aquest dijous per la CUP al ple d’Olot en defensa de l’escola pública va generar controvèrsia en el sí de la sessió telempatica. La proposta va donar peu que els grups manifestessin les seves impressions sobre l’anunci que el Deprtament d’Educació havia fet al matí a través del grup municipal d’ERC de mantenir la segona línia de P-3 a l’Escola Malagrida amb el requisit que la ciutat modifiqués la zonificació del mapa escolar.


L’equip de govern va criticar la manera com Esquerra havia gestionat la notícia, adreçada als mitjans de comunicació abans que el departament que dirigeix n’informés oficialment a l’Ajuntament. També va criticar el requisit demanat per la conselleria.

Pep Berga, alcalde d’Olot: He d’entendre que la conservació d’un segon grup al Malagrida depèn d’un xantatge de si movem la zonificació?

Anna Barnadas, portaveu d’ERC a l’Ajuntamet d’Olot: A mi m’agradaria canviar la paraula xantatge per condició, una condició creiem que normal.

Esquerra considera una anomalia que en una sola zona escolar d’Olot s’oferissin cinc línies de P-3 en escoles concertades i només una per a l’escola pública Malagrida. L’equip de govern ha assegurat que sobre la zonificació del mapa escolar d’Olot en parlarà amb la comunitat educativa a la reunió que ha de mantenir aquesta propera tardor.

La moció de la CUP demanava el suport a la comunitat educativa de l’Escola Malagrida i exigia el manteniment de la seva segona línia de P-3 i que l’Institut Muncipal d’Educació prengui part en la defensa de qualsevol servei educatiu públic. El portaveu de la CUP, Lluís Riera, va agrair a la comunitat educativa, l’AMiPA de l’escola i els alumnes el seu esforç en la defensa de la línia pública.

Lluís Riera, portaveu de la CUP a l’Ajuntament d’Olot: Vull donar les gràcies sobretot a l’AMPA de l’Escola Malagrida per la seva feina inacabable. Moltes gràcies per aquest principi de victòria. Gràcies a vosaltres hi ha per segona vegada la possibilitat que no es tanqui una línia pública a la ciutat.

La proposta manifestava que la xarxa educativa privada-concertada comporta el tancament de les línies públiques i provoca l’augment de la segregació escolar, ja que no acull tot l’alumnat i per tant és menys diversa, rica i plural. Va ser rebutjada en el ple amb els vots favorables dels grups de l’oposició però els vots contraris de l’equip de govern, que va considerar que per defensar l’escola pública s’atacava a l’escola concertada.

Pep Barga, alcalde d’Olot: Es mereixen el mateix respecte les 11 famílies per a les quals hem estat treballant perquè mantinguessin el seu dret a anar al Malagrida que les 94 famílies [que s’han preinscrit a les línies d’escoles concertades] de totes condicions que volen el millor per als seus fills els propers nou anys.

x