Creix la demanda de productes pirotècnics per a la propera revetlla de Sant Joan

La revetlla de Sant Joan és una de les festes més esperades del calendari anual de tot Catalunya, i enguany les limitacions imposades pel coronavirus que s’han viscut durant setmanes fa que es detecti un increment de l’interès en la compra de petards. Així ho asseguren responsables del sector pirotècnic, que han notat un creixement de la demanda.

Toni Linares, Pirotècnia Sant Roc: “El que veig és que hi ha molta alegria i tothom vol sortir i fer festa. Com que ho hem tingut gairebé tot prohibit i s’estan anul·lant festes i actes multitudinaris, que com a mínim puguem fer una festa tranquil·la i amb molta precaució.”

Pel que fa als productes, aquest 2020 guanyen els petards lluminosos, per sobre dels sorollosos. Es busca efectivitat visual, i que es puguin manipular amb seguretat.

La revetlla de Sant Joan d’aquest any serà atípica. Des del sector es recomana mantenir les mesures de prevenció de sempre, amb distància de seguretat respecte el petard encès, i fer-ho amb metxes que impedeixin cremades. També es demana manipular-los amb mascaretes de cotó, per reduir perills per la inflamabilitat de les sanitàries, i deixar de banda els gels hidroalcohòlics. Per manipular petards, recomanen tenir les mans netes amb aigua i sabó.

 

x