La Garrotxa viu el primer cap de setmana de plena mobilitat a Catalunya amb baixa ocupació i visitants de comarques properes

Aquest dissabte al matí, la circulació als túnels de Bracons en direcció Olot era fluïda i sense incidències. El primer cap de setmana de total llibertat de moviments des de l’inici de l’estat d’alarma els turistes de Barcelona han preferit destins de costa, com cada inici d’estiu, i més amb una diada de Sant Joan que ha caigut enmig de la setmana laboral. L’ocupació a la Garrotxa aquest cap de setmana ha estat inferior al 40%.

Per a la revetlla, en canvi, s’espera arribar al 40% i el cap de setmana vinent ja es preveu una ocupació del 55%.

Aquests dies de desescalada, el sector està atenent majoritàriament a visitants procedents de les comarques properes. El primer grup de vuit persones a passejar en burro amb l’empresa Rucs i Someres, un cop represa l’activitat des de l’inici de l’estat d’alarma, era de la Garrotxa.

Francesc Coll, director de l’Hotel La Perla: Hem començat a tenir una tipologia de client nova per a nosaltres que és, per dir-ho d’una manera, el client quilòmetre zero. Hem tingut gent de Girona, de Palamós… que han fet la Via Verda. Estan descobrint les comarques d’interior. És poca gent però és un client nou.

L’hotel La Perla d’Olot està notant un canvi en els hàbits de consum després de la pandèmia. El seu restaurant ha augmentat les vendes de menjar per emportar. També canvien les preferències dels turistes, que aposten cada cop més pel medi ambient i la natura, una tendència a la qual l’allotjament s’està adaptant.

A punt de complir 50 anys, aquest allotjament reflecteix la seva aposta per la posada en valor del medi natural en la imatge que aquests dies està renovant de la mà de l’artista garrotxí Àngel Rigall.

x