Isaac Barti guanya una Pujada a la Salut atípica pel coronavirus amb dues jornades de prova i sortides esglaonades

Ales 8 del matí d’aquest diumenge començaven a sortir els participants de la segona jornada de la Pujada a la Salut 2020, la primera cursa de muntanya de Catalunya després de la pandèmia de la COVID-19. Els participants recordaran la prova d’aquest any com una edició atípica. Per prevenir contagis, la sortida ha estat esglaonada, en dos dies diferents i amb condicions diferents. Dissabte, sota una pluja intensa, van acabar realitzant la prova 35 dels 45 inscrits. Diumenge van estar 70 els participants que van haver de pujar al santuari amb el fang generat per les pluges de dissabte. Amb totes les dificultats, la prova s’ha realitzat un any més, i ja en van 46.

Jordi Vidal, organització Pujada a la Salut: Molta gent pensava que no la faríem. No, no, aquí no s’anul·la res. La cursa continua. Aquest ant teníem clar que s’havia de fer, sempre i quan les condicions fossin les adequades. Es tracta de no deixar-ho. Ja portem 46 edicions i aquesta era la prioritat.

El guanyador d’aquesta edició ha estat Isaac Barti. Va fer el millor temps durant la plujosa tarda de dissabte, 21 minuts i 27 segons. La primera corredora ha estat Meritxell Solà, amb 32 minuts i 13 segons.