Els ajuntaments garrotxins acorden no cedir espais públics per fer revetlles de Sant Joan

Arriba la revetlla de Sant Joan enmig de la represa a la normalitat després de la pandèmia del coronavirus. És una de les festes més representatives dels Països Catalans, però enguany serà diferent. El foc i la disbauxa s’hauran d’adaptar a les mesures preses per evitar nous contagis de la malaltia.

Jordi Martín, cap regió emergències Girona Bombers: “Tenir en compte els aforaments i les mesures divulgades perquè no hi hagi conseqüències que hàgim de lamentar.”

Per garantir els aforaments, una de les decisions que s’han pres és la de no poder fer revetlles en espais públics. Així ho han fet els ajuntaments, denegant possibles permisos per fer la festa al carrer.

Santi Reixach, president Consell Comarcal de la Garrotxa:”Es va quedar entre tots que no deixaríem locals municipals ni material per a fer revetlles a l’aire lliure.”

Isabel Mundet, Protecció Civil: “Les recomanacions són fer revetlles de caire familiar, amb amics a casa, intentant mantenir les mesures que pertoquen, sense compartir estris ni menjar.”

Un altre dels criteris que s’ha de tenir en compte és la de manipular petards. Les mesures higièniques implementades poden ser un enemic a l’hora de prevenir cremades. S’ha de vigilar amb el material de la mascareta, i que el gel hidroalcohòlic és inflamable i per tant millor mantenir-lo allunyat.

Isabel Mundet, Protecció Civil:  “No barrejar-ho amb pirotècnia, i que les mascaretes siguin de cotó.”

Toni Linares, Pirotècnica Sant Roc:”La més habitual no es pot fer servir pels petards, perquè es pot encendre i no volem accidents. Les mascaretes haurien de ser de cotó.”

A banda, es demana també les mesures habituals: responsabilitat per gaudir de la festa, i a l’hora d’encendre els petards fer-ho sense aguantar-lo amb les mans i amb una metxa que garanteixi la distància respecte l’element pirotècnic.

x