L’AMPA del Malagrida demana una zonificació de consens que eviti l’actual relació de línies públiques i concertades

Aquest dilluns a la tarda l’AMPA de l’escola Malagrida d’Olot ha organitzat una atenció als mitjans en què s’ha felicitat del manteniment de la segona línia de P-3 al centre el curs vinent, fruït de la “lluita des de l’AMPA”, com han assegurat, juntament amb una representació de les famílies que volien matricular els fills a l’escola i el suport de diferents agents de la ciutat. En aquest sentit, ha agraït la complicitat dels partits de l’Ajuntament d’Olot, el sindicat USTEC-STEs, el Departament d’Ensenyament i les AMPA de la resta d’escoles.

L’associació de mares i pares ha demanat la mateixa unitat a partir d’ara per aconseguir altres objectius que es proposen, com una planificació prèvia igual per a tot tipus de centres educatius i una nova zonificació del mapa escolar a la ciutat que gaudeixi de consens i que eviti casos com el de l’escola pública Malagrida, que comparteix zona amb tres escoles concertades. L’AMPA creu que l’acumulació de línies públiques i concertades en aquest sector de la ciutat és “si més no, discutible”.

L’AMPA del Malagrida també ha demanat que a partir d’ara es tingui en compte altres criteris més enllà del nombre de naixements abans de decidir el tancament de grups escolars. En aquest sentit, ha recordat que l’històric dels darrers tres anys és de 14 alumnes que es matriculen de juny a setembre als centres de la ciutat, i el degoteig durant el curs a la ciutat és de 20 alumnes de P-3.

Finalment, han reclamat fer un canvi en la política educativa, “que actualment concep l’educació com una despesa i no com una inversió”. Han lamentat que el manteniment de la segona línia de P-3 al Malagrida sigui una excepció de cares al nou curs tot i que, segons asseguren, fins a 350 famílies a Catalunya es quedaran sense poder matricular els seus fills en una escola de proximitat.

x