La plataforma ‘No és un vial’ vol comprovar la contaminació de l’aire amb la unitat mòbil instal·lada a l’avinguda Sant Jordi d’Olot

Els membres de la plataforma No és un vial, és un carrer, mostraven aquest dimarts les partícules en l’aire que pot mesurar la unitat de vigilància mòbil de contaminació atmosfèrica instal·lada a principis de setmana a l’Avinguda Sant Jordi d’Olot. Segons els mesuradors que a iniciativa pròpia han podat en marxa els darrers mesos, les partícules provocades pel trànsit a la via depassen la major part del temps els màxims permesos per l’Organització Mundial de la Salut.

Duaita Prats, membre plataforma No és un vial, és un carrer: Esperem amb mola expectació el resultat d’aquets mesuraments. La sensació primera és d’haver aconseguit una cosa que al principi ja la portàvem al decàleg. Volem que es facin estudis i mesures respecte la repercussió que té el transit sobre l’avinguda i també sobre Olot, perquè no hem d’oblidar que l’aire no té portes.

La unitat mòbil, que s’hi estarà a l’avinguda olotina durant dos mesos mesurant l’aire que s’hi respira, és el resultat d’una de les 10 peticions de la plataforma que, tot i així, no hagués escollit aquest emplaçament per instal·lar-la.

Duaita Prats, membre plataforma No és un vial, és un carrer: Això és evident, no és la ubicació més representativa del que passa a la via, davant d’un camp verd i una zona tant oberta. Però està clar que ens donarà unes mesures referents.

La plataforma esperaria que la unitat mòbil pogués seguir venint en altres ocasions, per mesurar l’aire respirat en altres èpoques de l’any diferents a l’estiu, on el trànsit acostuma a ser més fluït.

x