La restauració i neteja d’una talla de fusta policromada del segle XVIII, una de les activitats dels Encontres a la 2a fase

Darrere de totes les obres d’art dels museus d’arreu hi ha una feina que no es gaire habitual poder veure en directe, la restauració i conservació.  Aquests dies però, la restauradora Eulàlia Soler ha estat netejant una talla policromada del voltant del segle XVIII.

Eulàlia Soler, restauradora: És un treball preciosista fet amb pa d’or. Les carnacions tenen una repintada que no es correspon a l’època i per tant desvirtua totalment la seva qualitat.

En aquests treballs s’han retirat aquestes repintades i la pàtina de brutícia que s’ha acumulat durant anys a la talla, amb l’objectiu de que pugui lluir tal i com era originalment.

Un dels objectius d’aquesta activitat era poder mostrar uns treballs que només es realitzen a les entranyes del museu i que moltes vegades genera curiositat als espectadors. Però el segon objectiu, potser el més important, ha estat el de donar suport als professionals del sector de patrimoni i de museus.

INSERT Montse Mallol, directora Museu Garrotxa: La crisi sanitària ha comportat que la majoria dels professionals que treballen habitualment amb nosaltres s’han quedat sense feina, els projectes aturats, tot cancel·lat i per tant s’han quedat amb una mà al davant i una al darrera. Aleshores ens ha semblat, com a museu i com a Institut de Cultura, que era el nostre deure donar suport als artistes, creadors i en aquest cas, restauradors com l’Eulàlia, que és una treballadora habitual nostre i en aquest moment li hem fet aquest encàrrec.

Aquesta restauració, forma part del cicle d’espectacles que ha engegat Olot Cultura, Encontres a la segona fase, per tal de reactivar el sector cultural a la ciutat i la comarca. Demà és l’últim dia i es podrà veure d’11 a 2 del migdia i de 5 a 7 de la tarda a l’entrada de l’Hospici.   

 

 

x