La Vall d’en Bas restringeix l’accés a l’àrea recreativa d’Els Pins a partir de l’1 de juliol

A finals de l’any passat, ja es van començar a posar en marxa una sèrie de mesures per tal de frenar la sobrefreqüentació que pateix des de ja fa anys l’Àrea recreativa d’Els Pins-Pla d’en Xurri, a Sant Privat d’en Bas. Amb la pandèmia de la COVID-19, aquests treballs s’han vist accelerats a causa de les mesures sanitàries.

El consistori de la Vall d’en Bas, ha decidit que a partir del 1 de juliol i fins al 31 d’agost, l’àrea quedarà restringida per a vehicles motoritzats i només s’hi podrà accedir de 10 del matí a 8 del vespre.

Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas: Nosaltres volem que sigui una prova, a veure com funciona. Tenim molt clar que ho volem fer, els veïns també, però volíem provar-ho.

L’aforament màxim a la zona serà de 40  vehicles i 20 motocicletes, i s’haurà de pagar una taxa, de 5 i 2€ respectivament, per aparcar als 3 aparcaments de la zona. Els veïns de la vall tindran un preu especial.

Núria Gómez, tècnica Medi Ambient Aj. Vall d’en Bas: Les taxes només són per vehicles motoritzats, els vianants i ciclistes poden accedir lliurement. Les autocaravanes i els vehicles de grans dimensions tampoc hi podran accedir en aquesta zona i no hi podran pernoctar, també com a mesura per conservar l’espai i evitar massificacions de gent que s’hi estigui dies.

A l’entrada, passada la passera, s’hi instal·larà una barrera i un punt d’informació natural que, a banda de proporcionar informació pels visitants a nivell d’excursions o activitats, servirà per controlar l’aforament de la zona. A més, causa de la COVID-19, el servei de bar i les barbacoes quedaran tancades.

Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas: L’objectiu final és pacificar l’espai, retornar l’espai a les persones que ho gaudeixin. No diem que no vingui la gent però que vinguin amb respecte i gaudint de l’espai, si no el gaudeixen el faran malbé i no el tindrem.

L’anunci d’aquestes mesures han coincidit amb les activitats en motiu de la setmana de l’energia sostenible, amb l’objectiu de promoure i conscienciar en temes de sostenibilitat. De fet, des del municipi ja s’han fet diverses accions en aquest àmbit, com ara la instal·lació de plaques solars a l’edifici de l’ajuntament o un canvi en l’enllumenat públic, a més, s’han engegat diverses ajudes i bonificacions per als veïns del municipi que vulguin realitzar aquesta transició energètica.