L’arribada de la Flama del Canigó afegeix al seu simbolisme un homenatge a les víctimes del coronavirus i a la fortalesa del país

La col·laboració de persones i entitats liderades per Òmnium Cultural ha fet possible que un any més la Flama del Canigó arribés a la capital de la Garrotxa des de la Vall de Bianya i, un cop encesa al Firal petit, fos repartida a tots els pobles de la comarca.

Enguany, els organitzadors del tradicional acte d’autoafirmació dels països catalans i reivindicació de la llengua, els drets i les llibertats, han volgut que serveixi també com a homenatge a les víctimes del coronavirus i, en general, la gent que conforma la fortalesa d’un país.

Nuri Batallé, presidenta d’Òmnium Cutlural Garrotxa: La Flama del Canigó agermana els Països Catalans però, a més, aquesta vegada ententem reconvertir-la en un homenatge a tothom que ha patit el croonavirus, que n’ha estat víctima, a gent dels serveis essencials i aquesta xarxa solidària que s’ha organitzat arreu del país per fer front a la pandèmia. Això ha demostrat la força de la gent. Junts som imparables.

Aquest any les mesures de seguretat pel coronavirus han obligat a contenir la celebració, amb menys elements de festa, menys persones i separades per la reglamentària distància de seguretat. Tot i així, almenys un representant de cada municipi va acudir a recollir la flama per als pocs focs que s’han encès aquesta revetlla, en l’àmbit privat de l’entorn familiar. Òmnium ha convidat a encendre almenys una espelma a les 10 de la nit que concentrés tot el que enguany la Flama del Canigó ha volgut significar.

x