El dia de l’Orgull LGTBI d’enguany es descentralitza i se celebra a Besalú

La prohibició de l’ús de banderes ‘no oficials’ als edificis públics. Aquesta és la sentència que el Tribunal Suprem anunciava fa uns dies sobre l’exhibició de la bandera tricolor canària a Tenerife fa 4 anys. Un pronunciament que també obre la porta que a les administracions públiques no puguin penjar, entre d’altres símbols, la bandera LGTBI.

Aquest any i per primer cop, el dia de l’Orgull sortirà d’Olot i se celebrarà al municipi de Besalú, una manera de descentralitzar aquests tipus de celebracions.

Entre les activitats que hi ha programades, s’hissarà una bandera LGTBI al turó de Santa Maria, hi haurà activitats infantils i vàries sorpreses. Tot plegat amb les corresponents mesures sanitàries.

Loreto Barrionuevo, Alliberem-nos: No ens deixeu penjar la bandera doncs la pengem a Besalú en un lloc on es vegi bé. Que sigui un exemple de que tenim dret a mostrar-nos perquè al final la sentència del tribunal suprem el que fa és fer-nos fer un pas enrere en les nostres llibertats i pels drets que tan hem lluitat.

El dia de l’Orgull LGTBI se celebra el 28 de juny perquè es commemoren els disturbis que van tenir lloc a Nova York l’any 1969 després d’una batuda de la policia en un pub d’un dels barris de la ciutat.

Antoni Boixadós, Alliberem-nos: Com habitualment feia, va entrar en local d’un barri de Nova York. La comunitat que estava allà reunida, que bàsicament eren gais, lesbianes, transsexuals i transvestits, enlloc de marxar i fugir corrents, el que van fer va ser oposar-s’hi i plantar cara.

Uns fets doncs, que van marcar l’inici del moviment homosexual als Estats Units i arreu del món.