L’exdiputat olotí Jordi Xuclà tramita la baixa del PDeCAT

El polític Jordi Xuclà ha tramitat la baixa del PDECAT. L’olotí tanca així 33 anys de militància que va començar el 1987 a la Joventut Nacionalista de Catalunya i a Convergència Democràtica des del 1989. El 200 va ser elegit senador per Convergència i Unió, i del 2004 al 2019 va ser diputat per les comarques de Girona. Durant 11 anys va formar part del Consell d’Europa, arribant a presidir el grup parlamentari de l’Aliança de Demòcrates i Liberals.

A la carta que el garrotxí ha enviat al president del partit demòcrata, David Bonvehí, Xuclà no ha amagat les discrepàncies de l’actitud del partit, que considera d’apaivagament davant les directrius de persones independents que han pres el comandament de Junts per Catalunya, persones que s’han allunyat, al seu entendre, del principi de realitat. Hauria preferit, diu, defensar les institucions mentre se segueix defensant el pacte i l’acord per exercir efectivament el dret d’autodeterminació. Assegura que s’ha claudicat per finalment quedar atrapats en una estèril gesticulació basada en un mal diagnòstic.

L’abril del 2018, Xuclà va perdre per un vot de diferència les primària del PDECat a la Garrotxa davant el candidat de Junts per Catalunya David Coromina, la qual cosa li va tancar les portes per repetir a la llista de la candidatura al congrés dels diputats.

Xuclà ha fet un bon balanç de la seva etapa, on ha pogut fer una feina de profit. Ahir acabava la seva puilada a twitter amb el desig de retrobar-se amb companys en “causes compartides”.