SIGMA i Dipsalut engeguen una campanya de prevenció del mosquit tigre

Al mosquit tigre se’l reconeix per una singular característica: el cos negre i les ratlles blanques al cap, cos i potes. Comença a estar actiu a partir del mes de maig i a mesura que avança l’estiu n’augmenta la població, essent els mesos d’agost i setembre quan més molèsties pot causar, amb un radi d’acció de 200 metres del lloc de cria i és actiu, sobretot, de dia.

A més, aquest juny plujós, ha afavorit la seva proliferació. Ponen entre 80 i 200 ous que, sobretot, dipositen en la paret interna de recipients que contenen aigua, encara que sigui poca. Molts municipis de la comarca fan tractaments biològics per evitar la proliferació del mosquit tigre a embornals i altres punts d’acumulació d’aigua dels espais públics, però cal assenyalar que gairebé el 90% dels llocs de cria del mosquit tigre es troben a l’àmbit privat com patis, jardins o horts i que també és responsabilitat dels ciutadans aplicar les mesures preventives adequades per al seu control.

Algunes mesures són buidar qualsevol recipient de l’exterior que pugui acumular aigua, evitar les acumulacions d’aigua en embornals del pati, canaleres dels teulats i terrasses, posar peixos en les fonts ornamentals dels jardins, cobrir amb teles mosquiteres els dipòsits de recollida d’aigua o mantenir cobertes les piscines mentre no s’utilitzen.

Per saber més informació sobre com evitar la presència del mosquit tigre, es pot consultar el Programa de Vigilància del Mosquit Tigre de Dipsalut, a la pàgina web del consorci SIGMA, www.sigma.org 

x