Trenta-cinc alumnes s’examinen per accedir als Cicles Formatius de Grau Mitjà a Olot

Hi ha dues vies per poder accedir a qualsevol Cicle Formatiu de Grau Mitjà: per una banda, es poden acreditar els estudis d’ESO, però si no es tenen, cal superar una prova d’accés. Aquest examen va tenir lloc aquest dijous a l’Institut la Garrotxa, que el Departament havia descartat com a seu en un primer moment. Però el coronavirus ha obligat a repartir els centres d’examinació.

Carme Espuña, Institut La Garrotxa: “Aquest any, des del Departament s’havia decidit que es concentrava a només dues poblacions, i que a Olot no hi havia seu. Però les necessitats d’espai del coronavirus han fet que les proves es poguessin fer aquí.”

En total, a Olot s’hi han presentat 35 dels 70 alumnes inscrits de tota la demarcació de Girona.

Carme Espuña, Institut La Garrotxa: “Això pot ser perquè molts d’ells esperaven veure si aprovaven l’ESO.”

Durant la jornada, es fan set proves en el termini de quatre hores, que responen a coneixements de competències lingüístiques i socials i a un bloc de ciències, tecnologia i matemàtiques, depenent dels aprenentatges que acreditin els alumnes.

x